Marketing

Proč bude video v roce 2023 dominovat marketingu

Proč bude video v roce 2023 dominovat marketingu
|
5
min čtení

Video je oblíbeným marketingovým formátem již několik let, avšak v roce 2023 se stane dominantním formátem. S nárůstem krátkého videoobsahu na platformách, jako jsou TikTok a Instagram Reels, a s rostoucí popularitou videoobsahu na sociálních sítích není překvapením, že video přebírá vládu. V tomto příspěvku na blogu se blíže podíváme na to, proč bude video v roce 2023 dominovat marketingu.

1. Video je poutavé:

Video je poutavý a strhující formát, který upoutává pozornost a zvyšuje angažovanost. Umožňuje značkám vyprávět příběhy, prezentovat produkty a služby a navázat kontakt s publikem způsobem, který je u jiných formátů obtížně dosažitelný. Vzhledem ke stále kratšímu trvání pozornosti je video účinným způsobem, jak upoutat a udržet pozornost.

2. Video je univerzální:

Video je univerzální formát, který lze použít v celé řadě kanálů a platforem. Od sociálních médií přes webové stránky, e-mailové kampaně až po digitální reklamy - video lze přizpůsobit jakékoli marketingové potřebě. Lze jej použít k vytváření všeho od povědomí o značce po ukázku produktu a všeho mezi tím.

3. Video je možné sdílet:

Video je vysoce sdílené, což z něj činí skvělý způsob, jak oslovit širší publikum. Vzhledem k tomu, že algoritmy sociálních médií upřednostňují video obsah, je pravděpodobnější, že značky, které vytvářejí poutavý video obsah, budou sdíleny a osloví větší publikum. Video lze navíc snadno sdílet prostřednictvím e-mailu nebo aplikací pro zasílání zpráv, což značkám umožňuje oslovit své publikum tam, kde se právě nachází.

4. Video je měřitelné:

Video je měřitelný formát, který značkám umožňuje sledovat a analyzovat úspěšnost jejich marketingového úsilí. Pomocí nástrojů, jako je Google Analytics a Social Media Insights, mohou značky sledovat metriky, jako jsou zobrazení, zapojení a konverze, a zjistit, jak si jejich video obsah vede. Díky tomu mohou značky svůj videoobsah optimalizovat a časem zlepšovat své marketingové úsilí.

5. Video je zapamatovatelné:

Video je zapamatovatelný formát, který má na diváky trvalý dopad. Lidé si častěji zapamatují informace prezentované ve formátu videa ve srovnání s textem nebo obrázky. To znamená, že značky, které vytvářejí zapamatovatelný videoobsah, mají větší šanci, že budou při rozhodování o nákupu na prvním místě.‍

Závěrem lze říci, že video je mocný marketingový nástroj, který bude v roce 2023 dominovat. Díky své poutavosti, všestrannosti, sdílení, měřitelnosti a zapamatovatelnosti může video obsah pomoci značkám navázat kontakt s publikem, zvýšit angažovanost a dosáhnout marketingových cílů.

V naší digitální agentuře se specializujeme na vytváření vysoce kvalitního video obsahu, který má ohlas u publika a přináší výsledky. Ať už chcete vytvořit povědomí o značce, představit své produkty nebo služby nebo podpořit konverze, můžeme vám pomoci. Náš tým zkušených odborníků na produkci videí s vámi může spolupracovat na vytvoření vlastní marketingové strategie pro videa, která bude přizpůsobena vašim jedinečným obchodním potřebám a cílům. Používáme nejnovější technologie a techniky k vytváření poutavých, vizuálně úžasných videí, která upoutají pozornost a podpoří zapojení.

Pokud máte zájem využít sílu videa a posunout své marketingové úsilí na vyšší úroveň, doporučujeme vám, abyste nás kontaktovali ještě dnes. Náš tým je připraven vám pomoci vytvořit efektivní video obsah, který přinese výsledky a povede k úspěchu vašeho podnikání.

Seznamte se s autorem

Tomas

Jako CEO se snažím být jako digitální ředitel James Bond, ale bez všech zbraní a aut, zato s mnohem větší kreativitou a nadšením. Mým cílem je poskytnout vám digitální zážitky, které vás přesvědčí, že digitální svět může být zábavný a plný inovací. A jak se starám o svůj tým? No, řekněme, že se snažím být jako digitální táta. Když se někdo zraní, snažím se mu dát obvaz a horkou čokoládu. Když někdo potřebuje povzbudit, digitálně si s ním plácnu a nabídnu mu sklenku dobrého vína. Moje motto pro vedení týmu zní "společně jsme silnější".

šipka INTEGRAFU